Sunday, 16 March 2008

Våren är här!

.. men inte jag, som synes. Det var väldigt längesen jag uppdaterade, mest beroende på att jag håller på med ett mycket tidskrävande examensarbete som gör att jag inte prioriterar att sitta framför datorn när jag är ledig (eftersom jag gör det hela dagarna ändå). Sen finns det ju annat i livet som tar tid, och finare väder gör ju automatiskt att man gärna är ute hellre än att blogga.
Men.. stickar gör jag iallafall! Den omtalade candle-flame sjalen blev färdig, men efter mycket tänk kom jag fram till att jag inte gillade den, således kommer den att bli upprepad, så snart jag bestämt vad jag vill ha garnet till.

Ett bättre öde blir det för sockorna (jag har fått sockdille): Dessa i grönt och grått är av ett finskt sockgarn ( Novita 7 bröder, från RUSTA (!)) , mönstret kommer från Anita Gunnars fina bok "Vantar, mössor, sockor & sjalar".


Gillade idén till sockorna, och romben och ränderna framme på foten, men resten kändes lite ologiskt vilket gjorde att hela tiden stickade fel när jag inte tänkte mig för.. så jag gjorde en omarbetning som resulterade i detta:


Mönstret är det samma framme på foten, under foten och i sidobårderna, resten är en utökning av rombmönstret. Baksidan är i stort lika som framsidan men saknar den mittersta annorlunda romben. Lite längre skaft än originalet, och mönstret förändras inte så mycket, men är ändå roligt att sticka. Änsålänge en socka färdig, tur att jag är frusen om fötterna av mig, för det börjar egentligen bli lite för vårigt för att det ska kännas motiverat att använda sockor. Samma garn i dessa.. är så glad att jag hittade det för det är precis lagom tjockt /tunt till sockar och priset är super, 48kr för 1,5 hg (75% ull, 25% polyester), trodde jag skulle få dåndimpen när jag fick syn på det i affären... garn på RUSTA..jaja. Hoppas nu bara det håller bra, jag är en mästare på att slita hål på sockor..

2 comments:

Pia said...

Oj, vilka fantastiska sockor! Så duktig du är!

Eva said...

Jättefina sockar !
det är lätt att hamna i sock-träsket ....ler.!