Friday, 10 October 2008

Slöjdcafé! Reklam Reklam Reklam!

Slöjdcafé är ett sjukt trevligt koncept som dragit igång här i Lund nu i oktober. Initiativet kommer från min korridorare S och några andra trevliga människor.Det hela handlar om slöjd, gemenskap och fika till självkostnadspris. Jag var där för första gången igår, trivdes som fisken..ett helt underbart sätt att rensa hjärnan på efter en dags lav-mätande (eller nåt annat för den som har normala sysselsättningar).
Jag nålband vantar för glatta livet och virkade gröna handledsvärmare.

För den som till äventyrs bor i närheten och är intresserad av att vara med så träffas vi på Kulturen i Lund varannan torsdag mellan 18.30-21.00 och slöjdar (vad som helst, textil, trä, plåt.. ta med nåt du gillar eller kom och bli inspirerad). Fika finns som sagt och en hel del material också.
Kostar inget förutom en slant för det fika du eventuellt äter.
Nu i början har vi allmän slöjdröra där folk pysslar med vadsomhelst, senare är det tänkt att vi ska varva detta med temakvällar och bjuda in duktiga människor som berättar om olika tekniker och kan visa hur man gör, så att vi får prova nya saker, tex trådslöjd, smide, knyppling eller vad folk nu är intresserade av!

1 comment:

Kristin said...

Det låter härligt! Vi får gå dit tillsammans när jag kommer hem:) Appropå det så har jag bondat med hon som har stickaffär/café här i stan och hon har beundrat din kiri. Hon kom utspringande ur affären för att fråga om jag hade stickat den och jag visade henne din blogg. Nu ska jag gå dit och sticka på torsdagar och få hjälp med de förbenade hälarna. Saknar min stickguru. Många tusen kramar från ett varmt och soligt höst-halifax