Wednesday, 17 December 2008

det är grönt

Hemma i Värmland en sväng med lite ledigt och massa pysselprojekt var planerade nu men så värst mycket har det inte blivit, det är så mycket annat som måste fixas.
Julstök skulle man kunna tro. Exjobb kanske? Men.. icke. Jag har inte julstökat ett endaste dugg och exjobbandet har semester. Saken är den att jag och N och N s familj ska åka till Costa Rica alldeles alldeles snart. I tre veckor ska vi sen vara där och titta på regnskog och mangroveträsk och vulk
aner och vrålapor och pilgiftsgrodor och orkidéer och annat spännande..jag kan knappt bärga mig! Det finns en ansenlig mängd pirr i den här magen kan jag säga.. mest för att jag är så rädd för flygmaskiner men också för att det ska bli så roligt och spännande, så jag har inte riktigt ro i kroppen att sitta still och pyssla.. och dessutom är det så mycket jag inte får glömma att tänka på ..

Lite har blivit gjort iallafall, betat av två projekt till på göra-färdigt-listan. Grönt grönt som regnskogen.

Enkla handledsvärmare i Drops alpaca som jag påbörjade för en evighet sen känns det som. Varmt och skönt och alldeles lagom såhär års.

Mössan till A som jag skrev lite om för ett tag sen har också blivit färdig.

Grön den också. I tunn tvåtrådig pälsull av okänt fabrikat (danskt från Gotland har jag för mig), nålad i min favoritteknik (3 maskor på tummen, tag två från föregående varv, två från tummen och två bakom, ni har sett det förr).

Nu måste jag gå och packa igen. Hejsålänge.

5 comments:

Frej said...

Wow, costa rica, tufft!
Det absolut viktigaste på komihåg-lista är helt klart laddare och minneskort till kameran, vaccinering & pengar & sånt där är ju sekundärt :)

Du får lycka till med flygning och allt!

fröken c said...

grattis! amerika som inte är nordamerika är stället man ska vara i! jag är lite avundsjuk.
och så är jag lite avundsjuk på att du kan nålbinda också.

vilka fantastiskt fina muddar -vilken teknik är de gjorda i?

Louise Schelde said...

Din hue er bare super...har du et specielt mønster du laver den efter, eller er det på frihånd? Ligeledes så ser dine sting virkelig flotte ud - ved du hvad det hedder?

slingerbult said...

Frej: tack tack! laddare och sånt är fixat, tillomed ny och vattentät kamera. Hoppas på lugna flygresor, hade jag varit religiös så hade jag bett!

Fröken C. tack :) muddarna är gjorda i smygmaskvirkning (kan inte riktigt förklara hur, men det står säkert i nån bok), dels för att jag tycker att det är fint och dels för att jag inte riktigt vet hur man virkar "på riktigt".

Louise: Mange takk! Jag har tyvärr inte något särskilt mönster, jag gör alltid mössor på fri hand, men jag jobbar på en beskrivning som jag ska lägga ut.
Stygnet kommer från boken "Nålbindning 12 varianter" och kallas där för variant I, venäjäksi (stygnet är finskt). Passar bra när man binder med tunnt garn.

Louise Schelde said...

Cool, tak. Så vil jeg prøve at kigge i den. Har netop købt noget meget fint tyndt uld, som jeg gerne vil prøve at lave tynde, sommerstømper ud af.
Angående garnet, så tror jeg også at det er gotlandsk uld. Det ligner noget jeg tidligere har bundet strømper i. Det er super godt, og dejligt varmt.