Monday, 6 April 2009

lägesrapport

OK. Här blir inte mycket gjort, eller iallafall inte visat.

Är hemma i Värmland, hälsar på släkten, försöker skriva klart exjobbet och njuta lite av våren när jag hinner sticka näsan utanför dörren.


Stickar på Aeolian när jag kommer åt. Den är nu gigantisk, fyller en hel tygkasse. Har gjort färdigt agavemönstret, nästan gjort av med en hel härva garn och varje varv tar ungefär 20 minuter. Vågar inte tänka på hur lång tid det kommer att ta att bli färdig, egentligen gör det inte så mycket heller. Det är ett låångsamt projekt, och jag gillar det. Typiskt bra för stressade hjärnor.

Sen har jag fyllt år lite också. Grattis mig! Det var trevligt som det brukar och den rådande ekonomiska situationen förbättrades något. Det ska firas med en investering i eko-ullgarn (att sticka uggletröja av nu i vår).

Inspirerad av våren satt jag uppe halva födelsedagsnatten och snickrade på ett bladmönster som jag aldrig blev nöjd med. Sedan hittade jag ett klövermönster i en bok, och slängde ihop en handledsvärmare i restgarner på några timmar.. nu måste jag bara göra den andra också!

4 comments:

ClaraSofia said...

vilket fint mönster! Du borde göra en enda klöver till en fyrklöver, så har man nåt att leta efter på vanten.

Frej said...

Grattis grattis!

slingerbult said...

Det har jag faktiskt gjort redan :). Funderar på om jag ska göra det på båda eller om det ska få vara bara en.

Louise Schelde said...

Hjertelig tillykke/gratis. Håber at vejret er lige så dejligt hvor du er, som det er her i Danmark.

Jeg syntes din trkløver er fantastisk...at lave et forårstørklæde i klare farver...måske i linnengarn. Det ville være flot!