Wednesday, 3 June 2009

Halvvantar och handledsvärmare

Så är jag då tillbaka. Examensarbetet är nu avslutat och jag kan kalla mig Master of Science. Det ni, nu är jag biolog på riktigt. Drygt fem års plugg är till ända och jag är fri. Eller vad man nu ska kalla det.. har inte riktigt vant mig än. I sommar har jag jobb, och sen väntar verkligheten! Roligt och läskigt samtidigt.

Handarbete i alla former har försummats å det grövsta, men nu fall
er andan på igen. Skönt!
Trots värmeböljan har jag äntligen gjort färdigt ett par halvvantar till Frej, som delbetalning för en fin kniv han gör åt mig. Jag är inte helt nöjd med dem (det är så svårt att få det jämnt när man stickar aviga maskor
med två färger), men förhoppningsvis passar de och är varma, och färgerna är ju fina iallafall.

Garnet är vanligt tvåtrådigt svenskull, det gula lökfärgat och det blå är köpe.

Sen har jag förfärdigat mitt klöverprojekt som jag påbörjade en födelsedagsnatt. Det skulle också blivit halvvantar, men en sticka gick av och så försvann de, och med de nya blev det inte riktigt samma sak. När jag påbörjade vante nummer två blev det mycket mycket mindre än förut, förmodligen hade jag tagit tunnare stickor av misstag. Så.. det blev handledsvärmare istället, men det är inte fy skam.


Det vita garnet är rester, det gröna från loppis (men jag tror det är från bergå), båda tvåtrådiga.

En annan sak som ju är färdig och som jag höll på att glömma bort att visa är min fasters femtiårsfilt. Den är egentligen till större delen gjord av min mor, men färdigställd av mig (i ärlighetens namn har jag har bara gjort en sådär 10 rutor, plus kanten).

Färgerna stämmer bäst på den vänstra bilden. Garnet är från Klippan.

Har lite ledigt ett tag nu och gissa om jag ska gräva ned mig i saker som inte blivit gjorda tidigare! Hantverkslustan anfaller mig på bred front. Jag ska nålbinda vantar, och sy, och sticka tröja, men..först ska jag sticka klart den eoliska sjalen. Är jag ihärdig blir den nog färdig till midsommar!2 comments:

maertha said...

fina grejjer, hörru. som vanligt alltså :)
puss

Frej said...

finafina!
säger till när de kommer fram, såklart