Monday, 15 June 2009

Vindsjalen färdig!

Den sista veckans regniga väder har passat utmärkt för stickning. Aeolian är färdig! Vågar inte tänka på hur många arbetstimmar som är nedlagda. Satt igår till ett på natten och hade småskräck för att garnet höll på att ta slut, avmaskningen var den mest spännande jag upplevt hittills (jo, tro det eller ej, det var faktiskt spännande!). Garnet räckte med nöd och näppe, hade ungefär 10-15 cm kvar på slutet. Första gången någonsin jag stickat något och inte fått garn över.

Så här ser den ut oblockad. Mattan är ungefär2 x 1,20m.

Här är halva blockad.. ingenstans i det här hushållet finns en yta så stor att jag kan spänna ut hela sjalen!

Projektet kvalar förövrigt in på många listor:
-Största sjalen jag gjort, egentligen det största jag någonsin stickat överhuvudtaget.
-Förmodligen det mest arbetsintensiva.
-Bitvis det tråkigaste (alla evighetslånga avighetsvarv), men också bitvis det roligaste. Mönstret är utmanande men ändå inte svårt och tillräckligt omväxlande för att man inte ska tröttna.


Egentligen är det knasigt att jag stickar jättestora spetssjalar. Jag är inte någon sirlig människa, tycker inte om krusiduller på det jag har på mig och får spader av spets på kläder. Gillar praktiska grejor, får öva mig på att ha klänning. Spets har aldrig varit min grej,
en stor del av mig associerar omedelbart spets med gamla tanter med dukar överallt och kuddar med tofsar (och för små hundar).
Dock kan jag inte förhindra mig att sticka dessa sjalar. Det är ju så roligt och på något plan tycker jag att det är jättefint också. Varje gång jag blivit färdig med en sjal så är jag utless på det och säger till mig själv att jag aldrig ska göra om det. Men.. redan när sjalen är blockad och mönstret framträder så börjar jag tycka att det nog inte var så farligt, och rätt vad det är så har jag börjat på en ny.
Det är bara att inse att jag inte kommer undan, får helt enkelt börja fundera ut fler användningsområden för gigantiska opraktiska spetssjalar...
Ska ta lite finare bilder sen, utomhus om vädret tillåter.


4 comments:

Pernilla said...

Känner igen mig precis. Har också sjalar liggande för att jag inte använder dem. Men de är ju så roliga att sticka. Funderar på en Aeolian så det blir nog en så småningom.

Dödergök said...

Åh så snygg den blev i vitt!

Jag tycker att det är jättefint med en spetssjal till jeans och en vanlig t-shirt och gympaskor. Jag tycker om kontraster.

Dessutom kan hundar aldrig vara för små.... :)

slingerbult said...

Tack!
Det har du nog rätt i, det är mest en fråga om att jag måste vänja mig :)

Clara som stickar said...

Åh vad fin!
Förstår dig när det gäller spets, jag kan tycka att jag blir för "gullig" i alla mina spetssjalar... men som dödergök har ju rätt i det hon säger, kontraster är bra och till jeans och t-shirt blir det inte för gulligt.