Monday, 8 February 2010

Lite blandad kompott.

Först: Tyget - en slitstark historia är en högst sevärd dokumentär om svensk textilkonst under 1900-talet som finns på SVT play (K-special från den 15e januari, finns kvar tills på söndag). Se den alla textilälskare där ute, man blir glad och varm och inspirerad! Har precis tittat på den och nu flödar mitt inre över av mönster, det blir svårt att sova inatt.

Och. Jag uppmärksammades av Tvåändsstickan (som förövrigt visar en massa jättefina klackmattor på sin blogg just nu, pip iväg och titta på dem!) att hon i min senaste bloggbortovaro gett mig utmärkelsen
Kreativ blogger. Tack för det, och ursäkta att jag missade det!


Hur som haver så var det också meningen att man skulle berätta sju saker om sig själv och sedan skicka utmärkelsen vidare till sju andra bloggare man gillar. Jag struntar helt fräckt i den sista delen, för det finns alldeles för många fina och kreativa jag gillar, så jag kan omöjligt välja.

men 7 saker kan jag väl bjuda på.
Det stod inget om vad det skulle vara för saker så här kommer lite blandade sanningar..
jag.:
1.tänker i färger och ser mönster i allt
2..tycker att textil och biologi är det bästa som finns...och historia och böcker. och musik
3...var fånigt
rädd för döda djur och vägrade äta mat med klet i när jag var liten
4....letar med ljus och lykta efter ett fint och helt begagnat pianodragspel
5.....blev i eftermiddags sjukt inspirerad att sticka spets igen
6......blir väldigt lätt besatt av olika projekt

7.......längtar efter egna fönster och en trädgård så att jag kan ha massor av växter

Avslutar med en bild på ett naturens mönster, trollhasselns blommor från förra februari, som om nån minns det var aningens mindre vinterlik. Jag gillar vintern så det är inget fel med det, men det här är min favoritbild just nu, så jag känner att jag måste dela med mig!

1 comment:

Heidi said...

Hej, vilken fin bild och vad konstigt det känns att den är tagen vid samma tid förra året! Hassel är ju ett fantastiskt träd (eller buske som de är ibland) och deras blommor är underbara vårtecken! När jag får mig en egen trägård kommer jag fylla den med hassel av olika slag, blodhassel trollhassel mm... eller, hmm det måste ju finnas plats till allt annat jag vill ha med. Jag måste helt enkelt skaffa mig en stor tomt!!
Ha det bra/ Heidi