Wednesday, 26 March 2008

snö i massor

Idag har det snöat igen.. och hela påsken. Den där våren är det inte mycket bevänt med än. Men det gör inget!
Jag har haft en fin påsk i Småland med N och hans tokiga släkt, och eftersom det har snöat hela tiden nästan så gjorde det ju inte ont att sitta inne framför brasan och handarbeta. Var och tjuvköpte lite rött garn i onsdags (jag borde verkligen inte köpa garn, egentligen) för jag kände att det var precis rätt tid och färg för en ny nålbunden mössa :
Garnet kommer från norska Sandnes, samma som jag
använt till den gröna. Har på känn att detta kommer bli min nya favorit, detta är den bästa röda färg jag vet!

De rödsvarta sockorna blev också klara, lite för stora kanske, men de krymper väl när de behöver tvättas.

Sen medförde påsken en garnpresent också! Ns farmor kan inte sticka längre, och hon gav bort en massa fint garn från de lantrasfår som de hade förut. Gissa om jag blev glad..(att få garnet alltså, jag är självklart inte glad för att hon inte kan sticka mer, men ni fattar ju hur jag menar.).

Något jag glöm
t visa är mina halvvantar i svenskullgarn som fick bli tågstickning när jag åkte hem senast. Det orange-gula garnet är färgat med lökskal av mig och farmor, det blå är köpt sånt. Jag är fortfarande inte riktigt haj på att sticka avigt med två färger, därav bubbligheten vid fingrarna, men det lär jag mig nog.. huvudsaken är att de går att använda, och modellen är jag annars nöjd med.

Nu blir nästa projekt ett par tofflor som ska tovas enligt Fröken Cs modell, jag håller på och fryser fötterna av mig hela tiden när jag sitter i skolan med mitt exjobb. Om de blir bra ska jag försöka göra nån dekoration på dem med nåltovning..när jag hinner! Det är så mycket man vill..

2 comments:

miaring said...

Hej, du är suverän på att sticka och dina grejor blir ju hur fina som helst!

Bland garnnystan och sytråd said...

Visst förgyller det tillvaron när man ärver garn och liknande. När man använder garnet kommer tankarna till den man ärvt från. En härlig känsla.