Friday, 28 March 2008

tofflor, tagning 1

Jag kunde inte låta bli att dyka rakt på tofflorna! Stickade som en galning igårkväll, och fick dem precis klara att hinna med i veckans tvätt-tid. Så här såg de ut före (lite suddigt, men det är ju proportionerna som är det viktiga)


De är nu tvättade två ggr i 60 grader..de är hur mjuka och luddiga som helst nu! Men.. de känns fortfarande lite stora, jag är inte riktigt nöjd. Frågan är om de inte behöver en tvätt till, eller så får jag tova dem manuellt, vi får se.

Garnet är hursomhelst Järbo lilla lovikka, (köpt tokbilligt på konsum i Mönsterås en gång när de sålde ut utgående färger) och jag har använt stickor nr 5.

8 comments:

Bland garnnystan och sytråd said...

Mitt tips är en tvätt till, kanske kan man tvätta tillsammns med handdukar eller jeans. Det är spännande med filtning för man vet aldrig när det rätta resultatet kommer.

Eva i Halmstad said...

En tvätt till så blir de nog bra.
Men vad mycket du har gjort och vad fint , gillar dina strumpor, läckra.
Hit kommer jag tillbakas till.
Ha en go helg på dej.
Eva.

TvaNystan said...

När man läser norska mönster på tovninging så ska man tova med Dongeriboxer (Jeans) det blir bättre tovat då. En gammal handuk går också bra. //E

slingerbult said...

tack för alla tips! det får nog bli en tvätt till.

miaring said...

Jag filtar också, i tvättmaskinen och har alltid i fullt med andra vanliga plagg som behöver tvättas ...Det blir lite mer gnuggat då. Fast ändå behövs det ibland en tvätt till och är du riktigt våglig kan du prova att tvätta det stickade i 60 grader....

miaring said...

Förresten, är det 100% ull i Järbos garn? Nn när jag läser ditt inlägg lite noggrannare ser jag att du redan är våglig och filtar i 60 grader, det är jag som är en 40-graders-mes

Johanna said...

hej! Vilka fina grejer du gör! Det kanske blir ett stånd för dig också nästa julmarknad i Kalmar (eller kanske dela ett)? Såg att du hade länkat till mig! Vad kul!
Johanna Holub

slingerbult said...

miaring: Ja det är 100% ull, så vitt jag vet.. eller det står iallafall så på banderollen :)


johanna: tackartackar! du gör galet fina saker också.. har köpt några pärlor av dej ju. Ska fundera på det där med Kalmar.