Thursday, 7 August 2008

postpaket

Igårkväll kom mitt garnhärvanpaket, tjohoo! Experimentet känns lyckat, det mesta av garnet verkar precis så bra som jag trott.


Från vänster ser vi pälsullgarnet från Östergötlands ullspinneri, som verkligen är i världens finaste färg och hur mjukt och gosigt som helst (och som såklart ska bli en sjal, frågan är bara vilken) sedan tynn alpakka (till candle flame-sjalen, frågan är bara om det räcker..).

Överst i mitten Pro Natura sockgarn (75% ull, 25% bambu) som jag beställde för att det är ekologiskt och verkade spännande. Färgen ska vara rostorange, och där blev jag ganska besviken, enligt mitt tycke är den snarare fisrosa, men äsch, garnet är fint och mjukt och jag behöver träna på rosa också..står jag inte ut kan jag ju alltid ge sockarna åt någon.

Sedan kommer gult och grönt opalgarn, något jag längtat efter länge. Även här var färgen inte riktigt som jag hoppats men, nära nog. Det är rätt svårt att bilda sig en uppfattning om färger på datorbilder. Nu har jag iallafall massor av tunt sockgarn inför höstens och vinterns sock-experiment.

Sist men inte minst några bonushärvor av lime-garnet som jag stickade laminaria i. Jag har inte bestämt vad det ska bli, men det blir nog bra iallafall, det är ju hur fint somhelst!


(stickar tröja så mycket jag kommer åt och orkar men det går ganska långsamt, semesterveckan är över.)

3 comments:

Kristin said...

nu finns det bildmaterial för hur söt lille arvid blev i sina presenter på faceboken!kram

Kristin said...

Elin, efter att ha sett höstens trender borde det här vara ditt nästa stick-projekt: http://www.style.com/slideshows/fashionshows/F2008RTW/AMCQUEEN/RUNWAY/00210m.jpg

Fosco said...

Vad roligt att du verkar gilla pälsullgarnet! Jag blir alltid lite nervös när jag tipsar andra om garn, för smaken är ju så olika från person till person.