Tuesday, 19 August 2008

ärm-morr och får-glädje

Dagens i-landsproblem:
Har kommit igång med ärm nr. 2 och den blir inte som jag tänkt mig.
Stickade större delen av ärm nr. 1 på strumpstickor, tills jag upptäckte att min kortaste rundsticka gick att använda och bytte till den (föredrar rundsticka, det går ju så mycket fortare då). Börjar således sticka även ärm nr. 2 med rundsticka och kommer ca två dm innan jag inser att rundstickan får mig att sticka ganska mycket lösare än med strumpstickorna. Ärmarna är alltså rätt så olika breda, attans!

Eller det beror ju på hur petig man känner sig.
Frågan är, känner jag mig tillräckligt petig för att repa upp allt och sticka om?

Dagens i-landsprivilegie:
Har precis hämtat tokbilliga tågbiljetter! I slutet av september ska jag till östkusten och hälsa på släkten, och vi ska åka till öland och besöka fårets dagar i finfina Borgholms slottsruin. Ser fram emot mycket ull och lantraser!
Får kvalar lätt in på topp 5 bland de bästa djuren.

3 comments:

bonnmoran said...

Sticka med en längre rundsticka och sticka båda ärmarna samtidigt Då blir de iallafall rätt lika !

fröken c said...

ohoj! Och tack för din kommentar! det är så rackarns roligt att få kommentarer från "nya" okända medbloggare.. och jag får ge ett glatt tillrop tillbaka -jag gillar din nålbundna mössa och enkla gula stickade armband. Ha det gott!

Kristin said...

Elin, min stickning går åt pipskogen, jag har helt glömt bort vad du sa om hur man skulle sticka häl så nu sitter jag där barfota och handfallen med de fina strumpskaften utan fötter... Fia har börjat sticka en mössa. Vi va i stickaffären igår, fiint! kram