Thursday, 2 October 2008

MiniKiri

Nu har jag stickat färdigt min andra gröna Kiri. Den blev lite mindre än den förra, fast efter blockning ändå inte så liten som jag först trodde. Garnet är Kampes entrådiga, och när jag först såg det i affären så blev jag helt begeistrad i färgen och köpte bums två härvor. Tänkte på nyutspruckna björkar och hade vårkänslor i garnskåpet.


Efter ett tag insåg jag dock att ljusgrönt inte är min grej och även om det är fint så finns det andra som det passar så mycket bättre på. Den första härvan och lite till blev alltså den första kirin och fick följa med min vän K till Canada och sen blev den andra till av bara farten. Tror att det kan bli en perfekt julklapp till Ns mamma.

Kiri förresten är ett mönster som är lustigt för varje gång jag stickar det så tycker jag att det ser så fult och konstigt ut men blir lika förvånad och glad varje gång när jag blockar sjalen.

Har anmält mig till stickameras garn & te-byte förresten! Brukar inte gilla byten av saker man tillverkar, för jag kan känna mig så stressad av hantverk som måste vara klart en viss tid, men garn och te blir ju ingen stressad av. Är förövrigt nästan lika intresserad av te som av garn (har runt 20 olika sorters te just nu, svart, grönt, rött, gillar allt utom sånt som luktar parfym), så det ska bli roligt både att ge och att få.

En annan sak att bli glad av att eftersom jag stickat klart en sjal så är det ju fullt legitimt att börja med en ny!
Tillexempel en i det gula ullcentrumgarnet.. muhahahahahh
1 comment:

Kristin said...

Å Elin jag ahr saknat att läsa din blogg. Bra att du är tillbaka i bloggosfären nu! OK till dina frågor (för de va ju en hel del :)) :
1. min mail är aleklett@gmail.com
2. jag stickade en gul sjal i mosstickning(som det oftast blir när jag ska "hitta på" mönser till saker)Den blev riktigt fin, såg ut som majs och en födelsedagspresent till min kompis Cinthia. det kommer kanske en bild på resultatet sen
3. För att komma till min flickr klickar du på länken "mina finaste bilder" i högerkolumnen men de flesta bilder som ligger där ligger på facebook också.

Hoppas det är svar nog :) vi fr snackeli snacka snart. puss & kram vännen och lycka till med kollekterna.