Tuesday, 4 November 2008

nålbindning in the sun

Hade en grejt helg i Småland, synd bara att den var så kort (som det brukar heta). Det blev inget skruttväder men ändå mycket handarbetat så jag klagar inte, det är skönt med sol också. Riktigt fina dagar med skogspromenad med djupfrysta trattkantareller och 8 minusgrader på natten så man inte svettas när man gonar sig under dubbla täcken :) fina grejer, annat än fuktkylan här i Skåne *gnäll*.

S's vantar är färdiga. Tyvärr blev bilderna jag tog lite skumt rosaaktiga för ljuset var så starkt och jag har köpt ny kamera (vattentät, slag- och krosstålig, det ni!) som jag inte är riktigt haj på än. Här är d
e, flankerade av mina egna rödgula. Tekniken är samma som i mina.


Sen har jag börjat med sockor också. Tänkte att det var dags att lära mig det ordentligt, har gjort två ganska misslyckade (men också ganska oengagerade) försök tidigare. Garnet är inte så rosa som på bilderna, snarare beigerosa, färgat med Johannesört av mig och farmor förra sommaren. Troligen hade vi förlite blommor, färgbadet var mörkrött, men det känns som att garnet borde blivit rödare, har sett exempel på det nånstans. Hursomhelst är det rätt fint som det är. Använder "vanlig" teknik denna gång, tar 4 maskor bakom tummen eftersom garnet är så tunt, och fastsyning med två maskor i föregående varv.


Ett projekt till är på g. S sambo A har också fyllt år och en mössa är utlovad. Den blir till i ett underbart fantastiskt tvåtrådigt gotländskt pälsullgarn (som S och A köpt på österlen och som jag bara måste skaffa eget av) . Tekniken är samma som i vantarna ovan för jag vill att det ska bli riktigt tjockt och mysigt.2 comments:

Kristin said...

galet med slagtålig kamera! Det blir nått att slänga runt med i costarica! å fina fina du saknas.

Tvärslå said...

Jättejättefint garn som passar riktigt bra till vantarna.
Rent ut sagt tycker jag de är skitsnygga.