Monday, 23 February 2009

lagningsrace

Faktum: Noll nyproduktion i helgen!

Eftersom jag är en samlande människa som bor i ett (skit)litet studentrum med obefintliga lagringsutrymmen och alltså har alldeles för mycket garn, växter, böcker och andra prylar på en för liten yta så blir det lätt att det "högar till sig". Om man ska sitta och arbeta i en sådan miljö så blir man (jag alltså, DU kanske klarar det utmärkt) lätt stressad.
I fredags höll jag på att få krupp på allt skräp i vrårna, alla osorterade papper, jordpåsar, garnsnuttar, tygpackar och gamla tidningar och drog helt sonika igång en rengörningsmaraton. Hela helgen sedan har ägnats åt städning, sortering och allmänt fix, och trots att jag inte blev helt färdig så känns det ändå rätt bra. De värsta orosmomenten är nu sorterade eller utslängda, garnet ligger packat (och jag vet vart allt finns) och erikshjälpen ska få ett tillskott av diverse till veckan. Jag är på intet sätt pedant, men nog känns det skönt att ha lite fint omkring sig.


En störande grej har varit en stor säck med trasiga kläder som stått och väntat på lagning, och det satt jag med hela dagen igår.


Egentligen är det rätt trevligt att laga saker, man önskar bara att man gjort det direkt när de gick sönder..
Jag är en sådan där människa som har hemskt svårt att slänga saker. Särskilt textilier. Egentligen tycker jag att det är moraliskt fel att slänga saker som fungerar. Saker ska användas till de "dör" (eller ges bort) och sen får man göra nåt annat av dem!
Sen har jag lätt för att köpa på mig billiga kläder på loppisar och utförsäljningar med motivationen att "det är ju så lätt att sy om". Det fick jag sota för igår.
Har stoppat tre par ordentligt håliga sockor, sytt upp två par för långa byxor, lagat Ns favoritskjorta (bilden), målat i ett urtvättat tygtryck, lagat två par trasiga byxor och en badrock samt sytt om ett linne med alldeles för långa axelband. Trevligt! Nu är det bara lite smågrejor kvar.
Andelen disponibla byxor i min garderob har förövrigt ökat med typ 100%!
3 comments:

maertha said...

shit vad produktiv du är. och detta utan att vara ett dugg nyproduktiv :) jag är impad och får lite komplex över min egen apati. PUSS!

Kristin said...

ah älskar att du talar om disponibla byxor, du e för go vännen!

Tvärslå said...

Jo men varför ska man kasta saker man kan sy om eller laga ?
Kan bara instämma .