Monday, 29 June 2009

Smålandsbesök och jätteloppis!

I helgen har vi firat Ns födelsedag och det gjordes i Småland och Halland hos hans familj. Den största tilldragelsen förutom själva födelsedagsfirandet var Simlångsdalens loppis, som hålls varje år i slutet av juni.

Som en korsning av auktion och loppmarknad där man i en timme får titta på föremålen och lägga bud på dem, därefter släpps köpandet fritt. Den som lagt det högsta budet får förköpsrätt, men om han eller hon inte dyker upp i tid så får någon annan köpa föremålet till det högst bjudna priset. Jag siktade in mig på den textila avdelningen och kammade hem bland annat:

En Viola Gråstenfilt (som är hel och som jag inte ska göra något vidare med, men som får vara med här eftersom den är ett stycke underbar textilhistoria). Jag vann budgivningen på den mot en gubbe som tänkt använda den som emballage när han fraktade möbler!!!


En gammal linneduk i diamantkypert.. så vacker men tyvärr lite fläckad och skadad på vissa ställen varför den nog kommer att bli omsydd till något som har med medeltiden att göra..


En burk knappar för allehanda ändamål.. har ännu inte hunnit inventera den, kanske de blir uggleögon till tröjan (som jag förövrigt snart stickat klart första ärmen på).Försökte också mig på att fotografera vindsjalen, men det gick sådär. Det starka ljuset var mördande, milt sagt, svårt att få fina kontrastrika bilder. Såhär blev det iallafall.man kan täcka nästan en hel 26tumscykel med den....

edit: för de som är intresserade av sådant, sjalen är stickad på rundsticka 3cm i diameter/80 cm längd.. jag rekommenderar att använda en längre rundsticka, det blir lätt trångt på slutet (ska köpa en 120cm snarast!). Har helt uteslutit pärlor (för jag gillar inte pärlor på stickat, inte i dagsläget.. men man vet ju aldrig..). Nupparna har jag också uteslutit, de kändes så garn-slösiga (och tur var väl det för hade jag gjort dem hade nog garnet inte räckt). Har istället för nuppar stickat 3-i-3-stjärna-mönstret från Laminariasjalen av samma designer, det blev fint!


3 comments:

Louise Schelde said...

Hvilke fantastiske fund :0). Det er vel nok noget smukt diamantkipper du har fundet. Glæder mig til at se hvad du vil bruge det til.

maertha said...

den är allt jäkligt fin, den där sjalen :)

Pernilla said...

Sjalen är underbart vacker.