Tuesday, 25 August 2009

Ljungsjalen och en färgupptäckt


Ljungsjalen är färdig, och ljungen har slagit ut i full blom! Sjalen var snabbstickad på stickor 3,5, bara rätstickning och ett hålvarv längst ned för att skojsa till det. En ökning i början av varje varv samt i mitten ger en fin V-form. Använde knappt ett hekto entrådigt garn från Ullcentrum Öland (färgen heter ljung, alltså) och sjalen är stor nog att bära om axlarna och knyta om ryggen.

Jag tycker om den, och har använt den en hel del, trots den för mig okonventionella färgen. Ullcentrums entrådiga kan ofta kännas lite strävt i början men blir mycket mjukt efter tvätt och lite användning, så nu är den väldigt gosig.Förresten har jag kommit på ännu en anledning till varför jag inte trivs i rosa-lila färger.

Jag passar inte riktigt i dem eftersom att jag är gul!

Det syns kanske inte så bra på bilderna, men jag har en ganska gul hudfärg, och det skär sig i vissa lägen mot kalla färger, framförallt kalla ljusa färger. Kom att tänka på det häromdagen när min kompis M som har mer rosa hud lånade sjalen. Hon passade perfekt i den (men tyvärr har jag ingen bra bild på det). Så var det med det!


9 comments:

maertha said...

den där sjalen var verkligen jättefin. jag tycker färgerna är härliga, inte alls rosa-på-ett-stötande-sätt utan fint

Garntrollet said...

Åh, vilka fina bilder. Och vilken vacker sjal. Ibland är det enkla det allra vackraste.

Jag tycker att du passar i sjalen på bilderna. Jag är tvärtom: jag har kall hudton så jag tycker inte att jag passar i varma färger. Fast med åldern har jag blivit mindre kräsen med det :-)

Frej said...

Håller med föregående, färgerna är inte alls rosa på det där "rosaskjorte"-sättet, utan istället riktigt behagliga.
Fint kort med stubben också, borde finnas som såndär standard bakgrund för windows.

fröken c said...

fiiin! jag är verkligen ingen rosa person, men den där sjalens färger är riktigt schyssta. och jag förstår din kärlek för ljung!
Märkligt det där med hudtoner, att det kan skilja och påverka så mycket. men, hey, skit i konventionerna och ha på dig det du gillar -och särskilt det du gjort själv! ;)

slingerbult said...

Tack alla! Jag ska allt fortsätta ha den.. dessutom tror jag att jag blir lite mindre gul på vintern så kanske det blir en vintersjal.

Frej, det är inte nån stubbe, det är ett helt träd :)

Frej said...

Jaha, erhm det såg jag ju kanske nu ja att trädet faktiskt lever :)
skulle förstås ha skrivit rotparti, eller markanslutande del.

Dödergök said...

Jag tycker att sjalen är helt fantastisk i alla sin enkelhet, men sen är ju jag en rosa person och just de där ljungfärgerna är mina favoritfärger för tillfället.

Clara said...

Åh vad fin! Och fina bilder. Jag tycker visst att du ser ut att passa i den, fast det kan ju se annorlunda ut i verkligheten, det vet du bäst själv. Men på bild ser det bra ut!

Emmas dagar said...

Åh, vilken vacker sjal och fina bilder!