Thursday, 12 November 2009

här gåre långsamt

Tack för alla fina kommentarer om min Ishbel!
Tyvärr verkar det dock som att min hantverkliga sida är nödd och tvungen att ligga lågt ett tag framöver, på grund av allt för mycket arbete annorledes. När jag inte jobbar så hinner jag mest bara äta och sova, så där rök mina föresatser om att göra alla mina julklappar för hand... För första gången nånsin (tror jag) måste jag tvinga mig att i princip utesluta slöjden för att hinna med allt annat jag måste (sova, framförallt) och det är jag inte van vid. Det känns nästan äckligt faktiskt. Ibland önskar jag att jag kunde sticka och sy på cykeln på väg till jobbet (men jag lovar att inte testa :D).

Nå ja, nog gnällt. Här är iallafall en bild på mitt medeltidsbroderi som blivit liite större.


Mönstret kommer från tjejen med den fina bloggen Medieval arts and crafts, som har tagit för vana att rita av och räkna ut mönster från medeltida fynd och tavlor och sedan publicera dem. Tack för det!

Min tanke är att det såsmåningom ska bli ett litet fint nålfodral, ungefär som dethär, fast med enklare mönster.
Det ni!

4 comments:

Frej said...

Du får kika på "Äppelkriget", Hasse har en skitsmart uppfinning där. Han har spänt ett långt gummiband från cykeln bort till busshållplatsen, å sen är det bara att sätta sig på & hojta GERONIMO!!
så åker man iväg.
Hinner du både garnhantverka och studera naturen, omåttligt fiffigt ;)

Louise Schelde said...

Halløj hvor fint! Kunne forstå på Peter fra Albrechts at I har fælles syaftner - det lyder så hyggeligt. Du må endeligt hilse.

Sara said...

Stressa inte ihjäl dig va! Och kom i helgen, har massa kul på g!

det där nålfodralet var gudomligt snyggt!

Anonymous said...

Ja, troligen sa det ar