Wednesday, 3 February 2010

Vad håller hon på med?

...kan man fråga sig. Svaret är att jag mest jobbar hela tiden = sitter framför datorn...vilket gör datanärvaron hemmavid en aningen sporadisk och lite tvångsmässig. Mer betala räkningar och sånt än att kulsurfa, läsa fina bloggar och leta musik på spotify. Så kommer det lätt saker imellan mig och bloggeriet.. som att det aldrig är ljust när jag är hemma så att jag kan ta fina foton.. eller att jag aldrig gör klart något just nu, eller att jag helst vill skriva ett inlägg för varje sak, eller att internet är på semester.
men nu jädrar får det vara nog.
Det här har jag pysslat med sen sist:

1. Lustpyssel.
På julafton började jag virka så smått i ett entrådigt rött garn som kändes väld
igt juligt och väldigt kravlöst. Sen har detdär projektet följt mig på diverse tåg hit och dit och nu nyss bestämde jag mig för att det var klart.
En sjal som denhär (som förövrigt blev en present sen), fast mycket större!


Har bara blockat den lite slappt för jag gillar den som den är...och framförallt gillar jag mönstret i mönstret som bildas vid ökningarna, och att det är en så vansinnigt enkel princip bakom det hela. Ska försöka fota den ute i helgen så ni får se hur fin färgen är i verkligheten!


2. Uppdragspyssel.
Innan jul lovade jag Ns bror att han skulle få ett par egna mönsterstickade sockor. Det skulle blivit en julklapp, men det hanns liksom inte, så nu blir det nu istället. Tyvärr hade jag glömt av vilket sticknummer jag använde förra gången jag gjorde ett par såna här, så jag valde 2,5 och det blev för litet. Bytte till 3, och nu känns det OK. Sockan till vänster är 2,5 och den till höger 3.. inte för att det syns nån skillnad här, men ändå. Satsar på att bli klar i helgen, det är på tiden, för sen ska jag sticka mössa!


3. Lustpyssel 2 /experiment.

Vad är nu detta?


Jo. Det är ett försök att se hur många pulsvärmare man får ut på ett nystan Crazy Zauberball (som jag inte kunde motstå att köpa en dag när allt kändes grått som gegga). Perfekt fikarast/tåg-virkning nu när den röda sjalen är klar. Hittills är jag uppe i ungefär 3 och ett halvt par muddar, och jag blir lika glad när jag får plocka fram virknålen. Alltid blir det väl några som passar ihop i slutändan.. eller kanske är det det som är det fina, att de inte passar ihop? :)4. Medeltidspyssel
Ett försök till nålbundna hosor. Inget krångel, 2-trådigt ullgarn, 3 maskor bakom tummen, 2 i föregående varv. Med långa skaft, till knäna, eller så långt garnet räcker iallafall. Förhoppningsvis också klara snart så att jag kan ta mig an mitt sista gamla garderobsvärmarprojekt- den bruna klänningen (som SKA vara klar till sommaren. Annars.)

5. Lyxkonsumtion på pysseltema

Såsom varandes anställd med lön (vilket jag inte riktigt är van vid, och förresten så blir jag snart arbetslös igen.) friställs ju helt andra ekonomiska resurser än när man studerar. Jag är rätt bra på att hålla i mina pengar, men lite slösaktighet har ändå smugit sig in. Till vänster en necessär från lagerhaus (som förövrigt är en hemsk affär, oftast, men de har fina mönster ibland) som det var rea på häromveckan. Jag fick fyra till priset av en. Perfekt att ha små handarbetsprojekt i!

Sen kommer stickgurun Britt-Marie Christoffersons nya bok som jag längtat efter ända sen den kom ut. Nu var den inte riktigt som jag tänkt mig, men ändå fantastisk. Teknik är min grej. Jag blir tokigt inspirerad helt enkelt.

Slutligen, den observante tittaren ser också några stickor i gräsliga färger- och det är precis vad det ser ut som.
Garnaffärn här i stan, Umbra, har börjat sälja Knit-pro-symfonie-wood-stickor. Jag har avstått såna länge, mest för att jag tycker att de är vedervärdigt fula (färgkombinationerna stressar mig på nåt sätt) och onödigt dyra, men så fick jag känna på ett par, och jag kunde inte låta bli. För första gången är jag riktigt nöjd med ett par trästickor, och det känns faktiskt som att stickningen blir lite snyggare!

5 comments:

Louise said...

Hvor laver du altså mange fantastiske ting, Elin! Er rigtig glad for at se at jeg ikke er den eneste med flere projekter igang på samme tid ;0). Dine nålebundnestrømper skal nok blive rigtig gode. Jeg har pt. ikke gidet at lave nogle der gik helt op til knæet, men glæder mig meget til at se dit resultat.

Hav en super dag

/Louise

Knitarina said...

Jättefina grejer!
Gillar särskilt sockorna, svart och rött är alltid fint ihop.
Har precis som du kapitulerat när det gäller de fula KnitPro-stickorna. Passade på att önska mig lite lösa delar i födelsedagspresent nyligen, så nu kommer nog flertalet projekt jag gör hamna på KnitPro-stickor. Det flyter ju liksom på så bra med dem!

Frej said...
This comment has been removed by the author.
Frej said...

Mm kul med hosorna! har själv gått å funderat på ett par diton för mina folkvandrings-kortbyxor, som alternativ till benlindor.

(var jag som krånglade å skrev fel där innan)

slingerbult said...

Tack så mycket alla!
Är själv också nyfiken på hur de nålbundna hosorna blir, det är alltid spännande när man inte provat förut.

Louise!..jag har ALLTID många projekt på gång samtidigt, det är omöjligt att låta bli, så det får man inte ha dåligt samvete för :)