Tuesday, 15 June 2010

Juni

Så var det sommar, maj gick fort, fort. Jag har flyttat och varit utan internet i nästan en månad, därav det långa uppehållet. Nu bor jag i en finfin lägenhet där jag inreder ett textilhörn (fast just nu är det mest en bandvävstol och en massa lådor med garn i världens oordning).

En sommar med mest jobb blir det, men lite blommor, medeltid, musik och kanske lite skattjakt, släktforskning och något bad också. Och så ska jag lära mig gå på lina! Och sy lite nya medeltidskläder, sticka några sjalar, helst en kofta, ett par vantar till M, en mössa till F och göra klart Ns födelsedagsvantar. Det svåraste när man vill göra allt men har lite tid är att det blir svårt att behålla spontaniteten och pyssellusten och inte förarga sig över det man inte gör och hinner..


..så jag tränar på att göra ingenting när jag är ledig.. eller mest göra det som faller mig in just då.. Hittills har det blivit lite krokat och stickat. Förra veckan hade jag semester men då sov jag mest, och stickade lite. På tåget hem virkade sig ett par handledsvärmare helt av sig själv. En dag var jag ute i skogen och då fick kroknålen följa med. Handarbete på en sten i solen när myrorna kryper på ens fötter är fint på nåt vis..fast lite kittligt.

3 comments:

The Knitting Seaman said...

Har man massor man vill göra och lite tid kan man alltid försöka ta vara på de små pauserna. Som när potatisen kokar eller när man går till bussen, eller sitter på den. (Om jag stickar något okomplicerat stickar jag faktiskt medan jag går. Folk kollar konstigt, men vad fasen... :) Lycka till!

Dödergök said...

Krokning är så snyggt, väldigt fin färg också.

Kris. said...

Elin! Kolla vad jag hittade: http://www.knitmap.com/

Med den upptäckte jag att det minsann finns garnaffärer i Kelowna (dit jag antagligen ska flytta) också, så det är bara för dig att packa väskorna och komma och hälsa på ;). Puss puss