Tuesday, 22 June 2010

vädring, särk och att unna sig litta

Alla fönster på vid gavel! Har underlåtit att dammsuga sen jag flyttade in, och nu blev det äntligen gjort, med konsekvensen att det luktar dammsugare i hela lägenheten, alltså vädring! Krukväxterna flyger och far.

Annars är det en del på gång. Om två veckor far jag till Varberg med dehär tuffingarna och härjar i medeltiden. Ny särk är under produktion.


Egentligen vill jag sy hur mycket som helst, men man måste ju jobba lite också. I alla fall längtar jag tills det blir klänningssömnad. Ska se om det dyker upp något fint tyg där på västkusten.

Sticka sjalar kan man lätt göra på fikarasten, och unnar sig gör man, det vill säga man stickar i fint Färgkraftgarn i färgerna blåbär och snödroppe.Den blå sjalen är en Ishbel, den grönvita är bara fram och tillbaka på vanligt manér.

Sen kan man unna sig ännu mer, det gjorde jag härom veckan och köpte detta:

En stickares ultimata lyx. Trots de fula färgerna har aldrig haft trevligare rundstickor. Det går som smort! Eftersom jag nyss flyttat frekventerar jag stadens loppisar oftare än vanligt på jakt efter möbler och husgeråd.. sen kan man ju hitta annat också. Såna här tillexempel:

Risken finns att jag virkar cottolinsjalar snart om jag blir för trött på stickningen.

2 comments:

Sarah A said...

Då ses vi i Varberg! Jag hade också tänkt sy en ny särk, men ett par skor var mer akut... inte alls lika roligt.

slingerbult said...

å vad kul!.. ska bli spännande att se dig i verkligheten :)
Och skorna!