Wednesday, 10 November 2010

sjalrycket (trodde du nåt annat?)


I helgen blev det en del pysseltid, och en grön sjal blev klar. Den här gången en sorts fusion mellan två favoritmönster, Kiri och Ishbel. Den första med ett fint och framförallt intuitivt mönster, men lite för lång i förhållande till bredden för hur jag egentligen vill ha det. När man mixar den med den senare sjalen som har fler ökningar på bredden blir det bättre proportioner - och så är det väldigt fint med den slätstickade mitten.


Garnet är Färgkrafts i färgen Skogsgrön, stickor 2,5.
Detta är andra sjalen jag stickar i den här fantastiska färgen. Den första blev en 30årspresent till en vän, och denna ska bli en julklapp och har precis skickats iväg med posten, men nästa jag gör ska bli till mig själv. Tredje gången gillt! Troligen blir det denna varianten en gång till.. men senare.

När den gröna sjalen blev klar uppstod ett sorts stickmässigt tomrum. Inte för att jag inte har tusen andra saker att pyssla med (se föregående inlägg och fatta att jag är helt förryckt!), men på nåt sorts vis känns det inte riktigt bra om jag inte alltid har en sjal att sticka på.
Jag gick en dag och funderade på vad jag skulle ta mig till, och sen slog det slint och jag började på två nya!


En blå - candle flame (jag var, som jag minns det vansinnigt trött på de
t mönstret, men garnet ville, så då vill väl jag). I Malabrigo Lace, garnet som är så mjukt att det knappt finns i verkligheten, sjukt lyxigt och långtransporterat, från andra sidan jorden och alltihop. Dessutom har jag sett att det blir lite smånoppigt efter en del användning. Men jag kan inte låta bli att köpa det ibland iallafall. Det fyller ju ut mönster så bra. Och färgerna är ju så fantastiska - här turkosa Tuareg. Vi får se om jag kan övertyga mig om att jag kan ha på mig turkost när den är klar.

Sen blev det en orange också. Garnet är raka motsatsen mot det förra. Rejält entrådigt svenskullgarn, färgat med krapp och lök hemma i köket, men färgen är också fantastisk. Lite som lysande morötter - det usla ljuset gör det inte rättvisa.


Här experimenterar jag lite med det klassiska lövmönstret för att se om det går att sticka nedifrån och upp istället. Som synes går det utmärkt. Och den här sjalen ska jag ha själv! Orange har jag absolut inga tveksamheter mot.

Vi får se vilken som blir klar först!

3 comments:

Jonas of Mounthall said...

Fantastisk sjal! Ser fram mot att få paketet och är övertygad om att det är en perfekt julklapp till min fru. Ett stort tack Elin!! (Återkommer med en kommentar efter jul...)

Clara said...

Vilka fina sjalar! Jag gillar verkligen kombinationen av Kiri och Ishbel, bra idé!

fröken c said...

Shit, så bra det blev med den mönstermixen. Har också konstaterat att kiri blir för lång i förhållande till bredden, och du har ju löst det på ett ofantligt fint sätt. *tokgilla*