Tuesday, 19 July 2011

Terapistickning


Däckad av en sommarförkylning/magsjuka = paus i vardagen. Allt på en gång, totaldäckad helt utan förvarning har jag sovit i soffan hela dan. Vaknade såhär fram på eftermiddagen till tonerna av susande träd och grannens renovering och kom efter en stunds gloende fram till att -oj, jag har ju dendär gamla bloggen!

Här har det ju just inte hänt nåt på länge. Mest för att jag jobbar hela tiden, och har därför haft svårt att förmå mig att starta datorn över huvudtaget när jag väl är ledig. Har inte orkat pyssla så mycket heller utan mest varit hur trött som helst. Våren blev sommar och jag märkte det knappt. Sen åkte vi till Island en vecka - och jag såg massa fantastiska garner, tröjor och får (mer om det en annan gång) och så var jag en helg i Varberg med mina medeltidsnördar och nu känns det som att lusten att göra saker med håller på och kommer tillbaka så sakteliga. Det finns en hel del projekt som ligger och gror och väntar på att bloggas.

Just nu idag orkar jag dock just ingenting utan ligger mest ner, men när det blir för tråkigt så tittar jag på isländsk film om stickning och stickar några varv på en sjal i ett underbart ojämnt och fluffigt, mjukt, handspunnet gotlandsfår-garn som jag köpt på Öland av en trevlig spinnande tant. Garnet är mycket finare än på bilden, och tanken med sjalen är att det ska bli som att gå runt invirad i ett får - lite knyckligt och ojämnt men varmt, mjukt och vattenavstötande.

Det är helt otroligt vad fort det går att sticka med stora stickor, tog 8or - de största jag har - för att garnet skulle komma till sin rätt. Har gjort åt ett och ett halvt hekto sen i söndags kväll, och har ett och ett halvt kvar - så nu är det bara att bestämma sig om det ska bli en lagomstor sjal eller en jättesjal.

2 comments:

fröken c said...

Åh, den där tyckte jag väldigt väldigt mycket om. Har haft svårt för ojämna garner tidigare men håller på att genomgå någon sorts omvändelse (kanske påverkad avv att jag precis håller på att lära mig spinna). Och jag skulle också vilja vara insvept i ett (rent) får.

slingerbult said...

jag får väl säga detsamma, har själv inte alls varit förtjust i ojämna garner förrän jag började spinna! (nu har jag ioförsig inte tagit mig förbi nybörjarspinnstadiet än, så mina garner blir vääldigt ojämna)..och i vissa sammanhang, såsom i lösa sjalar kan det faktiskt bli riktigt fint. Just dethär garnet ärockså så himla mjukt och fett (fast tvättat) att det verkligen känns som ett får!