Thursday, 25 October 2012

så mycket bättre..

För någon månad sen var jag på det Stora Blå Möbelvaruhuset, mest för att köpa lite plastpåsar och lampor och sånt. Så fick jag syn på ett gäng handvävda kuddar från iran, eller hur det nu var. Iallafall var de hur fina som helst. Kelimliknande i mättade jordfärger. Jag stod och valde och tvekade hur längesomhelst. Tillslut hittade jag två som gick i rött och gick till kassan. Döm om min förvåning när det visade sig kosta runt 800 pix. Inte för att jag inte menar att handvävda kuddar är värda 800 kr (de borde kosta mer!), men jag hade läst fel på priset och trodde att de kostade hälften så mycket. Och hur handvävda de än är så vill inte jag lägga så mycket pengar på nåt så fånigt som kuddar. Hursomhelst så betalade jag ändå.. gick ut i bilen och körde iväg. Sen ångrade jag mig efter några kilometer, körde tillbaks och lämnade åter kuddarna. Jag var nöjd, men lite sur eftersom jag hunnit tänka mig hur fina de där kuddarna skulle vara hos mig.


Några dar senare var jag hos min hovleverantör (Erikshjälpen) och hittade en massa schyssta tyger.
Ett av tygen var en gammal matta eller bonad med fåglar (jag tror på bonad, det är lim i de översta fransarna). Ganska lik de där handvävda kuddarna från iran, men med fåglar (lätt finare!) och mer rosa än röd (egentligen inget plus, jag är inget rosafan, men det var fint komponerat mot det bruna). Pris 40 kr.


För några dagar sen bestämde sig min gamla trottjänare från Husqvarna sig för att komma fram ur sin grotta (jag syr så lite att det nästan aldrig är värt att ta fram symaskinen, det som blir syr jag för hand) för lite sömnadsövningar. Helt oförhappandes råkade jag efter att annat loppisäventyr ha en innerkudde som passade, så  då föll det sig så att jag fick mig en kudde ändå!  Så mycket bättre än iran-kuddarna, och så mycket billigare (total kostnad för material och kudde 60 kr).


Knytsnörena är påtade av en misslyckad krappfärgning.. i exakt samma nyans som de rosa fåglarna. Ibland har man tur.

Den som till äventyrs oroar sig för att jag klippt sönder nåns hantverk, behöver inte oroa sig, fransarna och allting finns kvar, nätt insydda på insidan, så skulle man vilja återställa den till bonad går det bra. Men jag tror den får vara kudde ett tag!

5 comments:

Sarah W said...

Erikshjälpen är bra! Man kan hitta mycket fint där till överkomligt pris. Fin kudde blev det!

Tyg och otyg said...

Ja, ibland lönar det sig att ha lite is i magen...
Och du, jag tycker det är bättre att det blir nåt fint av de där hantverken än att de blir liggande att ruttna på nån loppis. Även om det innebär att de blir klippta i. :)

Emmas dagar said...

Snyggt jobbat!

indianmarknad.se said...

Gillar kudden!

Martina said...

Den är bara så du! :)