Wednesday, 14 August 2013

förberedelser inför hösten


Än är det sommar och ganska varmt, men snart kommer hösten. Då kan man behöva en ny, varm sjal, för på Öland blåser det mycket. Den här är enklast möjliga, bara rätstickning -lyft första maskan, sticka två , öka en maska, sticka till mitten, öka en maska på vardera sida om mittmaskan, och sticka tills det är tre maskor kvar - öka en maska till, sticka de återstående tre. Nästa varv helt utan ökningar. Fortsätt så tills det är stort nog.Jag har använt stickor i strl 3.5, två varv kauni, två varv kampes antracitgrå. Garnet köpte jag i nån sorts tillfällig sinnesförvirring- jag gillar ju inte multifärgat garn! Men färgerna var så fina.. och uppblandat med svart tycker jag att det blir helt OK, iallafall som sjal. Även baksidan ser kul ut. Kanske borde gjort den ännu större?.. nu använde jag ungefär 1,5 hg hekto av varje garn, och det räckte till en sjal som precis går att knyta om livet när den ligger över axlarna.


Hela sommaren har jag försökt få mig till datorn för att skriva om pyssel, slöjd och hantverk. Men det har bara inte gått! När man jobbar hela dagarna måste man få gå ut på kvällarna, iallafall när sommaren är så fin som den här har varit. Massor av fjärilar och skog = lite slöjd. Dessutom är det inget trevligt att sticka när det är 30 plusgrader, men lite annat pyssel har jag iallafall haft för mig. 

Nu är det dock fullt fokus på Öland och Capellagården. I helgen flyttar jag. På måndag börjar skolan!

8 comments:

Blenda said...

Så himla fina färger! Säger som du, gillar inte multifärgat garn, men i sitt rätta sammanhang, som här, är det ju riktigt, riktigt snyggt!För att inte tala om vad fint det är med rätstickning.

Ha det gott! / Blenda
Och lycka till med skolan!

Martina said...

Jättefin! Stort lycka till på skolan, är allt lite avundsjuk på dig!

maria carlander said...

Åh, lyllo dig! Jag är nådigt avundsjuk på att du ska gå på Capella! Det kommer säkert bli fantastiskt. Och snyggt, med sjalen mot ölandsvindarna.
Stort lycka till!

Frej said...

Förbannat snygga färger alltså!
Lycka till med starten på ön också, blir nog toppenbra det där :)

Kris. said...

Fina färger! Passar dig perfekt ju!

slingerbult said...

tacktack för snälla ord!

الصفوة جروب said...

شركة تنظيف كنب بالقطيف
شركة تنظيف مكيفات بالقطيف
شركة تنظيف مطابخ بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف

الصفوة جروب said...

شركة المثالية للتنظيف افضل شركة تنظيف بالمنطقة الشرقية تخصصت في تقديم كافة الاعمال المنزية من نظافة ومكافحة حشرات بالمنطقة فلديها افضل الخدماتبافضل جودة واوبارخص الاسعار التي لا تتوفر الا معها كافضل وارخص شركة تنظيف بالاضافة الي خدمتا مكافحة الحشرات ورش المبيدات الامنة والفعالة علي الحشرات بجميع انواعها .. تقدم لكم اليوم افضل العروض والخدمات بخصومات هائلة يمكنكم الحصول عليها من خلال الروابط التالية

شركة المثالية للتنظيف
شركة المثالية للنظافة
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر
شركة المثالية للتنظيف بالقطيف