Tuesday, 11 November 2008

Paket!

Vissa dagar är bara sådär ur-ruggiga och usliga och idag var en sån dag fram tills nu. Spöregn, snålblåst och exjobbsångest (som knappast kan klassificeras som en riktig ångest utan mer ett i-landsproblem men som icke desto mindre gör livet och magen surt för undertecknad) och så kom jag hem till en brevlåda full med ett stort paket från Härjedalen. Stort tack och stor kram till tvåändsstickan som skickat det!
Jag hade nästan glömt av att garn och te-bytet innebar att jag skulle få ett paket själv också, och idag passade det så extra bra.


Två härvor i fint, mjukt, tvåtrådigt, norrbottniskt morjärvgarn (som jag läst om i Hemslöjden men aldrig sett i verkligheten), ska bli jättekul att göra något av och helt mina färger är det också! Te som luktar ljuvligt, lite mumsig choklad och ett jätte-jättefint kort med en bonad på (jag går i spinn av såna saker med historiskt motiv). Jag är hur glad som helst, det var en perfekt present!
Särskilt roligt känns det också på något vis att paketet och givaren kommer norr ifrån, för då börjar jag tänka på skogen och snön och blir alldeles varm i magen av hemlängtan. Skåne är fint på många vis, men skånsk "vinter" är sällan mer än halvbra..

Nu blev jag helt galet sugen på att lära mig tvåändsstickning också! Har länge funderat på detta, jag har tillomed en bok om det nånstans men aldrig tagit mig tid. Kanske är det så att Morjärvgarnet ska bli något tvåändstickat?
Hmm.. vi får se :)

2 comments:

TvåÄndsStickan said...

Roligt att innehållet passade.
Ska bli spännande att se något färdigt men stressa inte utan känn efter ordentligt.
Ha det så bra så länge!

Kristin said...

"yrke = lite av varje"
fantastiskt Elin, fantastiskt ;)