Tuesday, 27 January 2009

Årets första pyssel och årets klant

Helger och vila förbi. Sitter och skrapar med kandidaten som jag näästan gjorde klart innan jul. Sen börjar sammanställningen av masterarbetet. Fullt med jobb, men nu känns det roligt igen och det gjorde det inte i slutet av förra terminen.

Igår kom jag hem till Lund igen. På tåget blev årets första pyssel klart.


Enkla smygmaskvirkade handledsvärmare påbörjade innan jul. Hade faktiskt med nystanet till Costa Rica, men det fick ligga kvar i väskan hela resan av rädsla för fukten. Drops alpaca. Glömde mina gröna värmare hemma så då passade det bra att ta fram dessa och göra klart. Blått känns som längesen för mig men det är helt OK, jag är nöjd.

När jag kom hem väntade en lagomt otrevlig överraskning. Jag hade i min enfald och resfeber glömt en ALUMINIUM-gryta med ett krappfärgbad i på golvet hemma i studentrummet. Innan vi åkte till Costa Rica. För fem veckor sen alltså. I krappfärgbadet var det alun och lite allt möjligt och det är inte så bra för aluminium. Frätande kan man säga. Hål hade det blivit, flera stycken o
ch golvet hade blivit alldeles blodrött. Nog visste jag att man egentligen inte bör färga i aluminiumgrytor men inte trodde jag att frätprocessen skulle gå så här fort (fem veckor kanske inte är fort men.. jaja), och glömsk är man ibland.

Lessen gryta. De vita sakerna är alunkristaller, hålen sitter vid linjen och ser ut såhär :

Nåja. Alltid lär man sig något. Och lite spännande var det allt att få se effekten av alun in action. Golvet blev rent igen iallafall, nu måste jag ut på loppis och jaga rätt på en ny färggryta. Rostfrei!

2 comments:

fröken c said...

haha, skickligt! men muddarna var råsnygga.

Yllet said...

Haha. du är väl en klant :)

Vilken härlig resa du varit iväg på, man blir ju helt avundsjuk! Vi ska dock till dina hemtrakter och åka häst och vagn till sommaren så jag ska inte klaga :) Där finns en massa saker som vi inte har här, mygg till exempel :)

Ja, vi får verkligen ses snart. Vi har så mycket för oss om dagarna att jag helt enkelt inte haft tid att höra av mig. Vem har sagt att det är lugnt att vara mammaledig?! Fredagar är en ganska bra dag för oss, är bara upptagna första fredagen i varje månad. Men vi kan ju höras mer om det!

Kram