Sunday, 8 February 2009

ljuslågor mitt i natten

Ok. Jag borde egentligen ligga i min säng och sova såhär dags. Egentligen. Men nu råkar det vara så att det varje lördag är disco två våningar under mig. Just i natt är golvet i självsvängning ungefär och fönsterrutorna skallrar som skallerormar, så det är lögn att försöka sova.

Istället rapporterar jag glatt att min orange candle flame-sjal äntligen är klar. Satt igårkväll och idiotstickade och tittade på alla kunskapskanalens dokumentärer (gazprom, indien, tom alandhs hemlösa..alla intressanta). Sedan sade teven att jag borde gå och lägga mig, så det gjorde jag.. och stickade klart de sista två varven i eftermiddags.


Den här sjalen har varit en liten resa för mig.. de som följt bloggen vet att jag tidigare stickat ungefär två och en halv sådana här sjalar som av olika anledningar mött upprepningsdöden. Nu är jag dock nöjd. Sjalen är lagomt stor, lagomt varm, lagomt gles, lagomt lätt och alldeles tillräckligt orange. Faktum är att det nog är den orangeaste sjal jag nånsin haft (och det är alltså bra).

Garnet är "2" från Isager strik, tunt tvåtrådigt i alpacka-merinoblandning (egentligen lite för fancy för mig, men nån gång ska väl vara den första..) Har följt mönstret med undantag för att jag gjorde flam
morna två maskor bredare än originalet..och att jag helt enkelt maskade av sjalen som vanligt utan specialkant när jag tyckte den var stor nog. Ca 1,25 hg har gått åt. och såhär glad är jag att den är klar, trots att det är mitt i natten :

Den här sjalen kommer att bli mycket använd. Mönstret må vara aldrig så tråkigt att sticka men jag gillar det verkligen nu när jag är klar. Blockning får vara, jag tycker särskilt om att baksidan lite liknar nån sorts pluppigt krokodilskinn.


Nu är det godnatt minsann!

3 comments:

ClaraSofia said...

snyggt! Är mönstret tråkigt säger du? Varför? Har också funderat på att sticka en candle flame, men jag trodde mönstret var roligt...

slingerbult said...

tja.. jag tror att det är för att jag stickat samma sjal nästan tre gånger gjort om och gjort om och inte kommit nån vart. Sen är det lite tråkigt på baksidan när man stickar aviga maskor i flammorna och räta i mellanrummen, det blir som hackigt, jag känner som att jag inte får riktigt flyt i stickningen av det..

Fast, egentligen är det nog inte så tråkigt, är nog mest trött på det :) Lite enformigt blir det klart mot slutet när varven är långa och det känns som att man gör samma sak tusen gånger, men så är det ju oftast med sjalar.

TvåÄndsStickan said...

Vilken fin sjal även om det inte är min färg men den såg väldigt mysig och go.