Sunday, 12 July 2009

medeltida ystad och diverse inköp

I helgen har jag varit på snabbvisit på "Medeltida Ystad", ett litet medeltidsevenemang i just Ystad.. det var första gången på ungefär 3 år jag besökte något medeltidsrelaterat och det gav mersmak. Vännen L bjöd på mat, dricka och husrum och trots att jag inte hann vara där så länge så gjordes en hel del nya trevliga bekantskaper och några återseenden från förr..och gissa om jag har lust att sy nu. Har sett så många fina dräkter.. dumt nog tog jag inga bilder.

Själva marknaden var inte mycket att hurra för (medeltidsmarknader brukar inte vara det om man är mer intresserad av hantverk än brända mandlar och skumma smycken), men lite blev ändå handlat:
Ett stycke tunnt linne till huvudlin (från medeltidsmode), ett grövre märklin (nu ska jag äntligen lära
mig brodera) samt handspunnet garn färgat med stenlav, båda inköpta i Korps hantverksbods stånd. Garnet är ljusare i verkligheten förresten, och det är helt fantastiskt fint..


Fick lov att sy lite nytt inför besöket (alla gamla huvudlin visade sig ligga kvar i Värmland), men det får avhandlas senare när jag har lite mer tid över och möjlighet att fotografera.

Största anledningen till att det blev just en snabbvisit var att jag var tvungen att skynda tillbaka till Lund för att hämta ut postpaketet från det tidigare inlägget. Som tur var hann jag (annars hade jag fått vänta till på torsdag och då skulle räkningen hunnit förfalla) och det här var innehållet:


..en orgie i spetsstickning alltså. Har inte hunnit titta igenom dem så noga än, men det ser rätt så lovande ut. Färre trekantiga sjalar än vad jag hoppats på och lite fula pastelliga bilder.. men jag har på känn att jag kan få ut en hel del kul av dem ändå.

Har helt vansinnigt mycket slöjdidéer just nu, både medeltidiga och andra. Mer om det senare.. nu måste jag packa min väska så jag kan fara tillbaka till österlen för jobb och internet-torka.


3 comments:

Frej said...

Var de bra att ha att göra med på Medeltidsmode?
Har fått syn på ett snyggt byxtyg på deras sida så jag tänkte leta upp dem på m-veckan. Vore skönt om de kunde passa som lite komplement till handelsgillet.

snyggt garn

Louise Schelde said...

De er vældig søde hos Medeltidsmode! Har mødt dem på markeder i Danmark og de er virkelig søde.

Det var noget fantastisk garn du fik fat på!

Lina said...

Hej!
Din profil låter precis som om jag skrivit den själv:) Förutom det där med värmlänning. Själv är jag kulla och förstår precis vad du menar med att man "måste göra saker"
Ha det så fint!
/Lina