Wednesday, 22 July 2009

Owls : Resurrection


Den fantastiska uggletröjan har återuppstått! Och fastnat hjälpligt på kort (det är toksvårt att fota sig själv, armarna är för korta :)).
Efter upprepning och
omstickning med en extra ugglerapport fördelad över armarna så sitter den som en smäck!

Mönstret är konstruerat
av fantastiska Kate Davies och kan laddas ned gratis på ravelry (rav-länk). Det är lätt att följa och jag är mycket nöjd med det på det hela taget. Med tanke på att det är den andra tröjan jag stickar nånsin och den första jag gjort efter mönster så är jag mer än nöjd.

Jag stickade mina ugglor i Marks och Kattens eco-ullgarn (som är liite tunnare än det rekommenderade garnet) med stickor 5 och 4,5 till muddarna. Det gick åt lite drygt 4 hg. Har följt mönstret på ett ungefär, förutom att jag flyttade ökningar och minskningar på kroppen till sidorna istället för att ha dem i ryggen. Gjorde också armarna lite längre än beskrivet så att de går att vika upp eller dra ned över händerna när man känner för det.


Stickade storlek S/M, men så här i efterhand tror jag att jag borde valt M. Kan känna ibland att det hade varit bra med en liite lösare passform, speciellt när man vill ha en lite tjockare tröja under. Känner också att jag varit lite slapp när jag stickat själva ugglepartiet, vissa delar är lite ojämna och lösa och det stör mig lite, men inte så mycket att jag orkar repa upp igen. Eventuellt ordnar det sig efter lite blockning. Det får vara hursomhelst...har redan planer på att sticka en till, vit. Fjällugglor!


Men ögonen då, undrar kanske nån. Har funderat en del på dem...ursprungligen hade jag tänkt att brodera ögon, men det är jag inte alls sugen på nu och inga knappar som är fina nog har hittills dykt upp, så tillsvidare får ugglorna vara ögonlösa.


10 comments:

fröken c said...

jättejättefin! och du passar fint i den! jag tycker det är lika snyggt med ögonlösa ugglor. Då kan man tänka sig att det är bara ett snyggt ok på tröjan också. :)

Emilia said...

Super-snygg tröja! Tråkigt att du var tvungen att repa upp & göra om, men det är ju kul att kunna använda det man stickar också!

Garntrollet said...

Supersnygg!!! Och ögonen kan du ju sy fast senare, när du hittar några knappar du gillar. Men den är jättefin utan knappar/ögon också.

Frej said...

Men det va fan vad söt du va, tröja inkluderad :)
Röstar för en med sparvugglor också, eller som bård ovanför.

Blir nog klar med kniven idag förresten, men jag hör av mig om det praktiska.

slingerbult said...

Tack för alla snälla kommentarer!
Jag är rätt nöjd själv faktiskt, det här mönstret är fantastiskt.

Rebecca said...

Så himla, himla fin! Vad duktig du är!

Clara som stickar said...

Snyggt! Du passar väldigt bra i den. Mina ugglor saknade ögon ett bra tag de också, innan jag hittade rätt knappar. Tror jag ska testa att sticka ett par ugglevantar i m&ks ekogarn, tack för tipset att använda det garnet!

Ullhuvsmamman said...
This comment has been removed by the author.
Ullhuvsmamman said...

Superfin tröja som du passar jättebra i! Känner mig väldigt inspirerad att sticka mig en också.

maria said...

Åh, den är verkligen underbar.
Har letat mig blind efter mönstret men det verkar inte finnas någonstans längre.
Har du kvar det? Du är en ängel om du kan maila det till mig!

mariasundstrom@live.se