Tuesday, 20 July 2010

Bokhylleevolution

Jag älskar böcker, av alla slag, och särskilt roliga är faktaböcker om insnöade saker, t ex textil.
Igår var jag på besök i den lokala Emmaus-affären och gjorde världens fynd på bokfronten..inget särskilt ovanligt men roligt och, billigt! Halva priset på allt gjorde att jag betalade ungefär 40 kronor för allt detta och lite till...


Är särskilt glad för boken längst till vänster, som är en gammal syslöjdsbok från 1960talet med söta bilder och mycket genomgående instruktioner till hur man bäst syr på maskin, nåt som jag är helt rudis på.

Sen har jag gjort ytterligare ett fynd, fastän ett nytt. Upptäckte i förra veckan att svampfärgningsguruerna Hjördis Lundmark och Hans Marklund har kommit ut med en ny fantastiskt fin och innehållsrik bok om att färga med svamp:

Läsa mer och beställa boken kan man göra på Hjördis fina hemsida. jag skickade en e-post till Hjördis och boken kom på posten redan dagen efter! Nu ska jag ut och plocka svamp!

5 comments:

Frej said...

Du får komma med nån åsikt om boken sen, så jag kanske kommmer till skott å köper den ;)
Har nyss fått ett gäng gamla allisgrytor av farmor så tänkte jag skulle komma igång med egen färgning snart. Svamp lockar rätt bra, nästan mer än växtfärgning.

TvåÄndsStickan said...

Vilket underbart fynd du gjorde på Emmaus.

Oj oj farligt med en ny svampfärgningsbok. Var den bra? Så att den var modern så att säga?

Ha en fortsatt bra sommar!

Tyg och otyg said...

Vilka bra bokfynd du gjort!
Jag har just länkat till dig från min blogg.
Pyssliga hälsningar från en annan värmländska i förskingringen :)

disa said...

Åhå! Vilka härliga fynd du gjorde!! Och tack för din kommentar på min sida, jag har inte lyckats lista ut ännu hur jag gör för att svara på dem så de som skriver får svaret.....*trög* har aldrig bloggat förut.....

Har du testat att färga med svampar förut? Det är otroligt roligt!! Jag plockar svamp och färgar mest hela sensommaren och hösten. Rödskivlig kanelspindling är väldigt tacksam att färga med och att hitta och känna igen. Lycka till!!
Lev väl!
Disa

Gitte bortbytingen said...

Underbara fynd!