Tuesday, 13 July 2010

snödroppesjalen

Nånstans där i slutet på vintern tyckte jag lite synd om mig själv i allt grått och kallt, så jag köpte ett galet färgkraftgarn i färgen snödroppe. Jag stod länge framför en spegel och fånade mig och kunde inte bestämma mig för om färgen var för extrem eller inte. Sen kom en liten flicka på sådär sex år och frågade vad jag höll på med, och när jag berättade så sa hon: -Jag tycker iallafall att du passar jättebra i den färgen! Inte var jag mer svårövertalad än att jag köpte härvan...Sen behövde jag lite stickning utan tanke, så jag la upp till en billigt enkel trekantssjal och stickade mestadels på fikarasterna på jobbet. I förrgår i värsta tokvärmen blev den klar. Från grått och kallt till grönt och varmt.


Jag älskar den galet gröna färgen, som blir extra fin i kvällsljus. Färgen kändes betydligt mer 1980-talstokig i härvan, men allteftersom den stickats och blandats med det vita känns den tillslut ganska mild. Påminner ganska mycket om alla trädgårdsdaggkåpor som allas trädgårdar är fulla av nu.

Enklaste enkla stickningen med stickor 5, ökning varannat varv -(en ökning i vardera ytterkant samt på båda sidor om mitten), vilket ger en snygg triangelform. Sjalen blev oväntat stor.. jag orkade inte ens göra av med hela härvan, (har kanske 20 g kvar), och ändå täcker den hela mina ben (som ioförsig är rätt korta, men ändå:)


Det är framförallt för färgernas och den fina garnkvalitetens skull som jag fallit för färgkrafts garner. Framförallt tycker jag om de enfärgade garnerna, och egentligen är jag inte alls särskilt förtjust i såna här doppfärgade garner som blir melerade när man stickar upp dem. Faktum är att jag tycker att det är rätt fult och skrikigt (i synnerhet om man stickar mönster i det) men just färkrafts doppfärgade garner kan jag titt som tätt inte hindra mig från att köpa ändå för färgerna är ofta så fina. Har tidigare stickat en rödgul färgkraftsjal som sen blev en present till N:s mamma eftersom jag inte kom överens med meleringen. Vi får se om jag behåller denhär :)

3 comments:

disa said...

Verkligen jätte fin sjal!! Och du passar bra i den tycker jag. =)
Disa

Sarah A said...

Jag stickar också i värmen (spedetröjan till folkdräkten - man undrar om man är klok egentligen). Jag måste säg att jag gillar sjalen - var lite tveksam till färgen först, lite väl illgrön för min smak, men den blev jättefin!

Clara said...

Jag blir glad av din sjal! Och jag håller verkligen med om färgkrafts garner, det är nåt speciellt med dem :)