Tuesday, 14 September 2010

Stashat i Sörping

I helgen var jag på äventyr med de ädla tokarna i Albrechts bössor på Söderköpings gästabud. Jag sydde klart denhär klänningen inför helgen men glömde bort att fotografera den, och dessutom är jag inte helt nöjd och färdig så den får bli omskriven en annan gång.

En bra sak med medeltidssammanhang är att det flockas slöjd- och hantverksintresserade i massor, vilket är sjukt inspirerande, och ibland är det marknad. Oftast är det mest krafs och brända mandlar och det var inte mycket bättre här-
men man hittar alltid några guldkorn. Dessutom är ju Söderköping home of Korps som säljer en hel del matnyttigt. Sammanfallet ledde detta till att jag kom hem med en hel del pysselglädje:


Från vänster till höger: malen krapp, indigopulver, fyra meter finfint tuskaftylle att färga, slynggaffel(shit, jag kommer snart ha slyngade skosnören- här snackar vi tetrisvarning, tack anna för undervisningen!), knyppeltråd att sy med, skojig fiskpingla (vars historiska varande jag är osäker på, men jag ska ha den till en mobil eller nåt), nålbnindningsnålar i oxben (hm.. borde nog vara kossa, inte så vanligt med oxar nuförtin, men ändå) samt 20 brickbandsbrickor i ben!
Jag är fattig men glad!

Kunde inte låta bli att anfalla ett garn med den lilla lilla nålbindningsnålen på en gång. Det blir sockor, så småningom. Tunnt tunnt!

8 comments:

Tvärslå said...

Härliga saker du kommit över :)
Ibland gör det mindre att man blivit fattig ;)

disa said...

Åhå! Så underbart, jag har länge velat besöka Söderköpings gästabud. Härliga skatter du har införskaffat med. Jag har aldrig använt meln krapp att färga med, bara rotbitar. Fastnar inte pulvret liksom i garn, tyg mm?

Louise said...

Hvor fine ting du har købt dig! Må jeg spørge hvor du fik fat på benbrikkerne og hvor meget du måtte betale?

Mange hilsner Louise

Frej said...

Det yllet såg ju seriöst hur jävla gossigt ut som helst.

slingerbult said...

Disa- man får skölja! Har bara färgat med pulver en gång, men det funkade utan problem, det är så finmalet att det far iväg med vattnet rätt bra.
Louise - jag har svarat på FB!
Frej - Det är det! fast dyrt som satan.. och jag köpte allt på rullen :)

Frej said...

Tok :)

Pysselfarmor said...

Nu har jag farit runt på din blogg som en tok (igen)....den är otroligt fin. Nu lägger jag till dig i min lista!

Anonymous said...

Hej! Roligt att läsa din blogg. Som annan "medeltidsmänniska" tycker jag att du borde besöka oss pp Hovdala slott när vi arrangerar medeltidsdag där med massor v aktiviteter och marknad på fredagen under kristi himmelfärds helgen i början av maj i år 2011. Vi har även ett stor läger under 10 dagar samma period som kallas "Double Wars" med massor av hantverkskurser hela veckan för oss nördar...Också det i Hässleholmsregionen nära Hovdala slott. Du hade varit mycket välkommen!

MVH/ Malin Tjerngren