Monday, 10 January 2011

gedda julklappar

Det är slut på jullovet (semester heter det ju nuförtiden egentligen, men jag tycker det låter mysigare med lov) och 2010 och jag är tillbaka i Småland, med en hel massa inspiration och gladkänslor för textil i bagaget.

Nu är alla julklappar också gedda (OK- givna då, men gedda låter roligare och bättre eftersom det låter som en fisk), och här kommer alla som jag kommit ihåg att fota. Temat i år blev lite oavsiktligt handledsvärmare och krympfåglar
.

Har helt
gått loss på tvåfärgsstickning senaste veckorna, det är som ett gift man inte kan vara utan!
Vännen K (numera bortflugen till Canada.:( ) fick svart-turkosa muddar i Drops Karisma (stickor 3).


Vännen A fick gröngrå i svenskullgarn (grönt från ullcentrum och grått från loppis tror jag) stickor 3 här också.


sist men inte minst
(de stickades på i årets slutminuter) fick vännen S vitgula, också i svenskullgarn (vitt ullcentrum och gult kampes, stickor 2,5).


och fågelfotmönstret (från fågelvantarna -länk från ravelry) visade sig vara ett lyckokast eftersom vi på nyårsdagen såg TVÅ havsörnar!

K och S fick också halsband med självvalda fåglar (egentligen som födelsedagspresenter). S fick en råka och K en hornbill - ett slags tukanliknande fågel från asien - som jag i ärlighetens namn måste erkänna är avkalkerad, inte ritad på fri hand, eftersom jag hittade en fin och lagomt stor bild i en bok. Såhär ser de ut iallafall:Oturligt nog hade jag en del missöden med pappas varmluftsugn som inte alls krympte plasten på samma sätt som min egen (det behövdes längre tid och högre värme konstigt nog). Flera anda tänkta ge-bort-fåglar krympte konstigt och blev till knyckliga förvridna skapelser (kusin - om du läser detta - din råka blev sån men jag jobbar på en ny!), men man lär sig av sina misstag!

9 comments:

Clara said...

Haha, ja, jag var på Roskilde 2006! Coolt att vi träffats där, kan du friska upp mitt minne lite och berätta hur? :)

Sjukt fina julklappar också, jag är helt kär i dina svartblå muddar med trianglar.

slingerbult said...

jag minns inte riktigt, men jag var där med en massa smålänningar (de flesta från växjö) och nu hittade en en anteckningsbok som jag hade med en massagrejor i..bland annat en mejladress till en clara som jobbat på emmaus med att bygga ihop pussel för att se så att alla bitarna fanns... det borde ju vara du?:)

och tack för berömmet! använde trianglarna som fotsula på mina gotlandssockar och kom på att de skulle passa bättre på en synligare plats..

Pysselfarmor said...

Helt underbara krympplast-smycken du gör! Jag har varit och kollat efter krympplast men det är slut i butikerna (i Sthllm)- är du upphov till det tro ;-) men man får snart in sägs det...

Är det så att alla vill hålla på med det här nu för att du visar dina underbara saker - precis som när Mat-Tina kläckte ur sig att något var JÄTTEbra så tog det slut i affärerna dagen efter.

slingerbult said...

Tack :) Det är slut i affären här i växjö där jag bor också, fast jag tror knappast att det är jag som orsakat det.. misstänker starkt att den pyssliga julhelgen är boven i dramat.. fast det hade ju varit kul om man skapat en trend :)

Ms. C. said...

så vackra handledsvärmare!!! det där med tvågarnsstickning och mönster....behöver nog gå i lärling för det... har gett upp hälen på strumporna nu....ska fokusera på sjalar istället... Lär inte bli så underbara och vackra som dina...men varma iaf. :) Det är hursom väldans inspirerande att se dina vackra alster! Tack för det. :)

Eva andersson said...

Hej!
Såg att du för ett tag sedan stickat en så fin tröja med ugglor på.Det mönstret finns inte kvar att hitta.Man skulle inte kunna få en kopia av dig?
MVH Eva Andersson

slingerbult said...

Eva: Mönstret finns, och det går att köpa direkt från Kate som gjort det, kolla hennes sida:

http://needled.wordpress.com/designs/
uggletröjan är nästan längst ned.

Come again secondhand said...

superfina fåglar!

Clara said...

Nu först såg jag att du svarat här!
Ja, det är jag, jag har sommarjobbat på Emmaus i en herrans massa år och är uppväxt i deras by i Småland. Pussla för att se att alla bitarna fanns gjorde jag som 4-5 åring :)
Kul att du hittat anteckningsboken!