Wednesday, 6 June 2012

Krok, krok och frökens frågor

Sommaren är här, men vinden blåser kallt. Jag är tokförkyld, dricker ingefärste och lyssnar på gamm-reggae för att bli varm.
Det är faktiskt såpass kallt att man fortfarande mår gott av handledsvärmare.Tur att jag knappt gjort annat pyssel i vår än att kroka såna.. Här är några:


Diverse alpacagarner och malabrigo lace. Perfekt pyssel på tåg och annars i farten. Fler blir det.

Sen upptäckte jag just att fina Fröken C skickat mig 11 frågor som jag missat. Förlåt - här kommer svaren!

1. Om du skulle få utveckla valfri extra kroppsdel, vilken skulle det vara?
Å..tänker mycket på fiskar eftersom jag just skaffat akvarium - så gälar vore nåt. Självfallet såna magiska som kommer ut när man hamnar under vattnet och försvinner igen när man kommer ovan ytan.
 
2. Återge den konstigaste dröm du kan minnas.

..svårt, jag drömmer så mycket konstigt.. men en dröm jag särskilt minns var att det kom en jordlöpare (skalbagge), stor som en folkabuss och gick gatan fram hemma i Värmland. Folk blev inte rädda utan gjorde sina ärenden som vanligt, men jag hade hela tiden en konstig känsla av att den var där i ett ont syfte.. men jag vaknade innan nåt hann hända.
 
3. Du är tvungen att leva resten av ditt liv enbart tillsammans med en djurart, alltså joina deras flock/stim/habitat, vilken skulle du välja och varför? 

Oj, vilket djur skulle man inte vilja prova... man kan inte fråga en biolog sånt ju :). Men ska det vara för evigt vore det nog häftigt att vara en långlivad och långtflyttande fågel (tex en gås) - tänk att få flyga över berg och dalar, vara del av en flock och lägga ägg!

 
4. Vilken är din alla tiders bästa lärare?

Jag tror..min barn- och ungdoms pianolärarinna, hon fick mig att tycka att jag var helt fantastiskt bra på att spela fastän jag inte var det.
 

5. Ett land du måste besöka innan du dör.
Listan är lång, för jag har inte rest så mycket, men får jag bara välja ett så tar jag Norge för det är rent pinsamt att jag inte varit där.

6. Har du slagit någon nån gång och varför?
När jag var liten så var jag rätt ofta i slagsmål i skolan, för jag blev så arg när man retade mig, och det var några som tyckte att det var roligt. Men inte i vuxen ålder, inte på allvar iallafall.
 

7. En låt du vill dansa till en försommarnatt.
Row Fisherman - The Congos, men det måste vara sent, och varmt. Faktum är att det nog mer är en mörk-augustinatt-låt. Bättre i försommaren passar nog Horgalåten.
 


8. Motivera vad som är lagom antal språk att kunna tala hyffsat.
Man kan väl aldrig få förmånga? Men lagomt är kanske tre? Ett modersmål, något internationellt gångbart och något mer som mest är roligt.
 

9. Den här frågan skulle jag stå på barrikaderna för:
Återvinn mer - konsumera mindre! (eller egentligen vilken miljö- och naturfråga som helst).
 

10. Ett namn dina barn aldrig skulle få.
Norbert, eller Deztiny. Inte heller Steve, Vajlet eller Gert. Kan jag lova.
 

11. Vilken egenskap hos dig själv är du ruskigt stolt över?
Förmågan att vara nöjd med livet.

4 comments:

fröken c said...

Åh, roligt att läsa dina svar! Jag gillar speciellt biten om den stora skalbaggen som ev var ute i onda syften.

Vilka fantastiska krokade handledsvärmare! Hur är den gjord den som ser ut som att den har "fjäll" eller hur jag bäst ska beskriva det :)

slingerbult said...

hehe.. ja, det var en riktigt konstig dröm.

Den fjälliga handledsvärmaren är lätt gjord - man lägger upp ojämnt antal maskor, och så krokar man varannan rät och varannan avig krokmaska i uppläggningsfärgen (avmaskningsfärgen gör man som vanligt med). När man kommer in på nytt varv så förskjuter man det hela ett hack framåt, så att man gör en avig där man gjorde rät förut osv.. då blir det ett sånthär "bikaksmönster". Var det begripligt?

Kris. said...
This comment has been removed by the author.
Kris. said...

Sluta påminna mig om hur mycket jag saknar dig! (eller sluta inte, men det är ju bara så jobbigt att vara långt bort..)