Thursday, 20 September 2012

Städdags

För några helger sen kände jag ett behov av att städa lite i de textila gömmorna. Jag hade ingen överblick och började bli tokig på mig själv. Det hela började egentligen med att jag beställde ett kg ofärgat möbelåtta från Borgs för att ha till vävning. Sen tog det ganska lång tid innan garnet kom och jag gick och väntade och väntade. När det väl kom skulle jag sätta upp ett band, och sen lägga återstoden av garnet i en låda...där jag hittade om inte..900g ofärgat möbelåtta.. Så dålig koll får man inte ha! ..men jag behöver ju inte köpa möbelåtta på ett tag iallafall..

Allt garn (nästan), tyg och läder åkte ut på golvet i vardagsrummet. När man ser allt framför sig inser man att det man håller på med är lite sjukt. Trevligt men sjukt.
Förra året, hade jag en idé om att jag inte skulle köpa garn i år för att hinna göra av med lite av det jag samlat på mig. Det, höll väl en månad ungefär. Får se om jag lyckas bättre inför nästa år. I den takt jag nu gör av med garn hinner jag knappast göra slut på det hela innan jag fyller 50.


Såhär fint blev det iallafall efter städningen (OK, det är bara en del av garnet, men resten ligger instuvat -FINT, i garderober). Stapeln är betydligt högre än jag.Passade också på att rada upp mina pågående projekt så att jag får nån överblick och kan se vad jag pysslar med. Mer påbörjat än färdiggjort kan man säga.


Det är så jädra lätt att börja, och mindre lätt att sluta, särskilt när man har lite tid, mycket idéer och dåligt med självdisciplin.

Summa. från vä t hö: två par nålbundna vantar (och ett till som inte är med på bilden), en mössa och en tehuva i samma teknik. Ett par hemliga stickade brunvita vantar i eget mönster, en grå stickad tröja (som nästan var klar, men så minskade jag för mycket och axlarna blev för små och måste göras om), en stickad gul sjal, en krokad grå tröja (men jag får ont i axeln av att kroka så stort, så den får nog ligga lite till), små virkade sexkanter som ska bli en sjal, ett läderfodral, två halvfärdiga band, ett brickat och ett i grind, en krokad mössa (som jag faktiskt började med bara för en vecka sen, aja baja!) och ett sytt nålfodral. Till detta kommer div syprojekt som jag inte orkade plocka fram, som en medeltidssärk och en klänning jag började med för typ sex år sen.. Håhåjaja. För att inte tala om allt jag vill göra men inte börjat med. Tror att jag få börja göra som på jobbet. Skriva listor och koncentrera mig på en sak i taget.

Men.. jämför man med denna uppradning jag gjorde i oktober förra året, så är allt utom det nålbundna faktiskt färdigt (ok- de blåröda sockorna är upprepade).Sjalen är klar, de krokade vantarna bortgivna innan jag hann fota dem, banden är färdiga (mer i ett senare band-inlägg).

Funderar på om jag ska avge nåt sorts löfte om att allt detta (eller åtminstone 50-60%) ska vara klart innan årsskiftet.. men så är det ju det att det kommer en jul och julklappar som kanske vill bli gjorda. Vi får se hur det går!


2 comments:

Sarah W said...

Hehe, jag känner igen mig! Det var nästan absurt hur mycket textilrelaterade grejer jag packade när vi skulle flytta - det fanns något (eller mycket) i nästan varje låda....

Tyg och otyg said...

Jag känner också igen mig! Jag har städat mitt pysselskåp nyligen och när jag tömt det (en garderob) var det grejer spridda över tre rum. Och då har jag ändå varken tyg eller garn förvarade i just det skåpet...