Monday, 13 May 2013

Nu händer det grejer!

Hej!
Nu var det längesen, hur längesen som helst.
Vintern har gått och våren, det är nästan sommar och jag har inte skrivit en rad än iår!

Kort sagt kan man säga att jag har haft för mycket med allt liv och jobb och inte orkat med internet. Jag har knappt ens läst en blogg, eller alls varit inne på nätet annat än i jobbsammanhang eller för att beställa saker och betala räkningar. 

Sen har jag också haft ett projekt på gång som jag inte riktigt känt att jag velat eller vågat skriva om förrän nu. Jag har sökt till Capellagårdens textilutbildning, och nu i dagarna har jag fått bekräftat att jag kommit in! Fattar ni - Jag ska vara tjänstledig från jobbet och läsa textil på Öland i nästan ett år, på världens finaste skola!


Det är knappt så att jag vågar tro att det är sant. Hade jag inte haft antagningsbeviset uppsatt på kylen så hade jag trott att jag drömt det. Om jag var lagd åt det hållet skulle jag nypa mig i armen och hoppa och skrika. Nu är jag en ganska sansad mänska.. men ändå.
Mina vänner är inte ett dugg förvånade att jag kom in säger de. Jag är!

I flera år har jag gått och avundats vänner och bekanta som lärt sig fantastiska saker på Capella, Sätergläntan och andra liknande ställen. Känt att man borde gjort nåt mer än att plugga biologi, att man borde passat på att göra något annat innan universitetet och sådär. Jag älskar naturen och gillar mitt jobb, men det finns ju annat också som pockar på. 

I somras var jag i Vickleby och hälsade på min vän T och hans familj (och besökte Öland Roots, som man plägar göra i mitten av juli) och hälsade på min kompis H som gick trädgårdsutbildningen på skolan. Då liksom klack det till i mig, och jag bestämde mig för att söka till våren..men trodde liksom inte riktigt på det ändå. I januari lade skolan ut ansökningsanvisningarna på nätet, och i april var det dags att lämna in arbetsprover. Jag åkte dit, fick träffa lärarna och gå runt i lokalerna och kände det som att, om jag inte kommer in så vet jag inte vad jag gör..det var så himla fint. Och nu är jag där. Jag kom in, och världens bästa chef har gett mig ledigt. Det är inte klokt. In-te klokt! Helt sjukt! Jag tror fortfarande nästan att de ska ringa och säga att de skickat fel..men med hjärnan fattar jag ju att det är sant.

Ni undrar säkert vad jag gjorde för arbetsprover. Flera av dem har ni redan sett, t ex dehär vantarna, och messman. De gula sockorna fick också vara med. Resten kommer nog att visa sig här vad det lider. Jag hoppas och tror att det inte ska gå nästan 4,5 månad till nästa inlägg!

7 comments:

Sarah W said...

GRATTIS!!! Så roligt för dig, kommer att bli jättebra :D

Tyg och otyg said...

Vad kul det låter! Grattis! Jag har också det där som "reservplan", att om jag någon gång riktigt lessnar på det jag jobbar med nu så skavjag ta ett sabbatsår och gå någon textilutbildning. Hittills är jag dock ganska nöjd som det är, men däremot funderar jag allvarligt på att gå ner lite i arbetstid för att få lite mer hantverkstid.

maria carlander said...

Men grattis grattis grattis! Åh, det kommer bli fantastiskt! Jag är så himla glad för din skull och ganska avundsjuk :)

Jag gick en sommarkurs där förra året och blev kär i platsen och skolan och nästan beredd att bara söka dit på impuls. Synd att jag inte gjorde det, då hade vi blivit skolkamrater ;)

slingerbult said...

TACK! har fortfarande inte riktigt fattat det hela, men det kommer väl sjunka in såsmåningom..

Tyg: Gör det! Tror att det är jättebra att ändra om lite i livet ibland, även om man trivs (jag trivs med mitt jobb också)Men att gå ned lite i tid kan ju vara en bra kompromiss!

Maria: Ja, synd att du inte gjorde det..men du får komma på studiebesök vetja!

Clara said...

Alltså avundsjukan jag känner just nu? Den är ENORM! Det verkar vara en underbar plats och skola. Heja dig som gör sånt här efter en "riktig" utbildning, man ska satsa på sina intressen hela livet!

Martina said...

Stort grattis, mycket vettigt gjort!

Kris. said...

Å jag har helt missat! GRATTIS GRATTIS GRATTIS! Det kommer bli helt perfekt för dig!
stor stor kram!